Vrij op reis

Reisverhaal van mens tot mens

Stories: Emotional glue between human beings

Een reisverhaal van mens tot mens

Vrij op reis is een combinatie van mijn liefde voor mensen, verhalen en reizen. Deze reis gaat, als iedere reis van mij over ontmoeten, verhalen en verbinden. Er is één verschil. Ik ga niet zelf op reis, mijn verhaal, Vrij! gaat op reis.

✶ 7 verhalen
✶ 7 reizen van 1 jaar
✶ 7 StoryBoxxen
✶ 7 april 2017 gestart

Zeven mensen heb ik een speciaal gemaakt kistje gegeven, de StoryBoxx. Deze mensen heb ik gevraagd Vrij! te lezen om vervolgens de boxx door te geven aan iemand anders en erbij te vertellen waarom juist die persoon de StoryBoxx krijgt. De ontvanger doet vervolgens hetzelfde.  En dat een jaar lang. Op 7 april 2018 komt de eerste StoryBoxx terug naar huis. Vrij! op reis, een reisverhaal van mens tot mens.

Stories: Emotional glue between human beings

Volg de reis

Welke route de 7 StoryBoxxen gaan volgen is onbekend. Heb je een StoryBoxx gekregen? Help dan mee om de route gaandeweg in beeld te krijgen. De route wordt zichtbaar als de ontvangers berichten, foto’s en/of filmpjes delen op social media of een mail te sturen naar Gerwin.

Hoe werkt het

De StoryBoxx is een uniek houten kistje, speciaal gemaakt voor deze reis. Met één hand zelfs. Hoe dat zit lees je in mijn blog  Storyboxx met 1 hand gemaakt. ‎Er zijn slechts 7 exemplaren. Iedere StoryBoxx heeft een eigen nummer. 

In de boxx

In het kistje zit het volgende: Een genummerd exemplaar van het boek Vrij! De wonderbaarlijke ontsnapping van Gerwin van Uden, een boekenlegger, een een beetje geluk en een kaart met de spelregels.

Uitleg

In onderstaand filmpje uitleg over ‘hoe het werkt’. (Excuses voor het gebruik van een 360 camera.  Hoezo? Kijk en huiver….;). 

De StoryBoxx gaat niet vanzelf open, je moet er wel wat voor doen. In een tweede filmpje zie je hoe de StoryBoxx open gaat.

Spelregels

Een jaar doorgeven

De StoryBoxx wordt een jaar lang doorgegeven van mens naar mens.

Binnen 4 weken lezen

Degene die een StoryBoxx ontvangt leest het boek, binnen 4 weken. Daarna bepaald diegene aan wie hij of zij de StoryBoxx weer doorgeeft.

Vertel, waarom die persoon?

Er zitten 2×7 lege kaartjes in de StoryBoxx waarop de gever vertelt (schrijven/tekenen of op een andere manier) waarom hij of zij de Boxx juist aan deze persoon doorgeeft.

Iets voor onderweg

Alle ontvangers worden uitgenodigd om iets mee te geven op reis. Woorden, een foto, een tekening, een voorwerp. De vorm is vrij. Het enige wat van belang is, het moet in de StoryBoxx passen.

Terug naar huis

Over exact één jaar na vertrek zijn ze op hun eindbestemming. Waar ze zullen zijn is uiteraard niet bekend. De 7 StoryBoxxen komen van daaruit weer naar huis. Vol met verhalen. Eenmaal thuis volgt een nieuw avontuur. Wat dat is? 7 april 2018 komt StoryBoxx #1 thuis. De volgende op 14 april, de derde op 21 april enzovoort, tot de laatste, #7 op zaterdag 19 mei.