Gerwin leert ons als geen ander wat de kracht van hoop werkelijk betekent. En hoe die sluimert in ieder van ons.
Leo Bormans
Auteur van o.a. ‘Geluk. The World Book of Happiness’ en ‘Hoop. The World Book of Hope
Rolmodellen als Gerwin zijn van enorme betekenis voor kinderen en jongeren met een handicap. Maar Gerwins verhaal is minstens zo belangrijk voor mensen zonder beperking.
Kees van den Broek
Directeur Liliane Fonds

Vrij!

Een verbluffend en waargebeurd verhaal over de wonderlijke kracht van optimisme en dadendrang. Over een ongewone jongen met een ongewone droom. Een aanstekelijk verhaal voor iedereen, die het leven in eigen hand wil nemen.

VrIJ! Gerwin van Uden

Gerwin van Uden wordt geboren met twee kromme benen, die niet doen wat ze moeten doen. Hij kan niet rechtop staan en slalomt over straat als een dronkenman. Ook al is er met zijn hoofd niks mis, in zijn dorp priemen de ogen en maken voorbijgangers onaardige opmerkingen, iedere dag opnieuw. De storm is zo hevig dat hij zich wel erg gehandicapt moet voelen.
Aan het sterfbed van zijn vader neemt Gerwin een gedurfd besluit. Zijn leven moet drastisch veranderen. Hij bindt de strijd aan met de beperkingen van zijn lijf en de obstakels in zijn hoofd. En komt langzaam in de buurt van waarnaar hij al zo lang verlangt: een doodnormaal bestaan, met de vrijheid om alles te denken, en alles te kunnen doen.
Op een mooie dag is het gevecht voorbij. Hij verbreekt de ketens, legt alle compromissen naast zich neer, en rijdt op een motorfiets de wijde wereld in. Zijn vrijheid tegemoet.

Pure vrijheid

Verhaal over het leven van een man met een lichamelijke `handicap´. Wat en wie komt hij tegen op de weg… Lees meer “Pure vrijheid”

Irma (Duitsland)

Ben wie je bent

Vrij! is een openhartig boek over een jongen/man met een fysieke beperking. Maar nog veel meer een boek over het… Lees meer “Ben wie je bent”

Nico Sluiter

Vrij!

Prachtig verhaal over een vrijgevochten ziel die laat zien dat een handicap niet in de weg hoeft te staan voor een… Lees meer “Vrij!”

Bob van Sleeuwen (Vught)

Overeenkomsten

Het boek Vrij! in 2 dagen uitgelezen, en wat me trof was dat er zoveel overeenkomsten terug te vinden zijn… Lees meer “Overeenkomsten”

De eer van de eerste: vrij lezen in de zon!

StoryBoxx #2 De eerste halte snelt voorbij, morgen geef ik de box weer door.
In een adem las ik… Lees meer “De eer van de eerste: vrij lezen in de zon!”

Jeannette Saatrube Vernooij

Een inspirerend, prachtig geschreven, aangrijpend en mooi boek

Ik sla net de laatste bladzijde dicht en vind het een inspirerend, prachtig geschreven, aangrijpend en mooi boek.
Inspirerend,… Lees meer “Een inspirerend, prachtig geschreven, aangrijpend en mooi boek”

Warm, inspirerend en bemoedigend.

Ik heb storyboxx nr. 2 gekregen.
Gisteren het verhaal gelezen. Warm, inspirerend en bemoedigend.
Heerlijk, dat vrij reizen..… Lees meer “Warm, inspirerend en bemoedigend.”

Martine

VRIJ Het Gevleugeld Hart

Kort krachtig en pakkend geschreven. Ieder van ons heeft een beperking. Gerwin laat ons zien dat ondanks dit gegeven er… Lees meer “VRIJ Het Gevleugeld Hart”

Tanja Vlasman

Gerwin leert ons als geen ander wat de kracht van hoop werkelijk betekent

Daar komt hij aangewandeld. Vreemde gang. Sympathieke kerel. Hij komt een opleiding Gelukscoach volgen in Eindhoven. Om andere mensen wegwijs… Lees meer “Gerwin leert ons als geen ander wat de kracht van hoop werkelijk betekent”

Leo Bormans

Wauw

Ik las het in één keer uit, kon niet stoppen tot de laatste bladzijde.

Wat een verhaal

Veel duizelt er nog door mijn hoofd, ik moet het boek echt nog een keer lezen….wat een verhaal. Ben echt… Lees meer “Wat een verhaal”

Ingrid

Het leven is wat je er zelf van maakt

Dank je wel voor het delen van jouw verhaal in dit boek. En dat je mij en alle andere lezers… Lees meer “Het leven is wat je er zelf van maakt”

Pakkend!

Hoewel de schrijver de grote lijnen van zijn verhaal bij het overhandigen van een StoryBoxx al had verteld, heb ik… Lees meer “Pakkend!”

Boektrailer Vrij!

Vrij! ook lezen?